BODRUMDA RENKLİ BAHÇELER

BODRUMDA RENKLİ BAHÇELER
Bodrumda bahçelere yaz geldi. Bodrum'un gösterişli çiçekleri bu mevsimde kendini göstermeye başladı. Bu güzel görüntünün bahçenizde yer alması için dikim zamanı...

Çiçek dünyası...

Güller ve kokusuyla başımı döndüren, papatyalarsa bana aşkı tarif eden, Camgüzeli renkleriyle büyüler. Hepsi bu ay bahçemi süsler.

Fuchsia - Küpe çiçeği Gölge ya da yan gölge alanlara bayılır.Küpeye benzeyen sarkık, renkli çiçekleri mayıs-ekim ayları arasında açar. Funda toprağında sağlıklı gelişim gösterir. Mayıstan eylüle kadar haftada bir gübre verirseniz eğer, daha çok çiçeklenmesini garantileyebilirsiniz. Aydınlık yerlere yaz boyunca dikebilirsiniz. Toprak nemli kalacak kadar sulama yapın. Bitkinizi şekillendirmek için ince bir çubukla dallarını toplayabilirsiniz.

Impatiens - Cam güzeli Gölge ya da yarı gölge alanlara dikin. İnce ve kırılgan saplara sahiptir. Nemli toprak türlerini sever. Hazirandan eylüle kadar çiçeklenme devam eder. Kuvvetli yeni çiçekler için solan çiçekleri üzerinde bırakmayın. Çelik alma yönetimi ile üretilir. Çiçek açtırıcı gübre sayesinde görkemli çiçeklere sahip olursunuz. 

Osteospermum - Bodrum papatyası  Ilıman iklim bitkisidir. Hafif ve geçirgen toprak sever. İlkbahardan yaz sonuna kadar çiçekli kalır. Güneş ister. Mart ayında çimlendirdiğiniz tohumları mayıs ayında bahçeye dikebilirsiniz.

Salvia - Ada çayı Hoş kokuya sahip mutfak otlarından biridir. Gümüşi gri yaprakları vardır. Kolaylıkla bulabilirsiniz. Beyaz pembe çiçeklere sahiptir. Geçirgen toprağa ekeceğiniz tohumunu kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Çiçeklenme dönemi öncesi mayıs haziran aylarında toplanması gerekmektedir. Güneşe bayılır. Soğuğa dayanaksızdır.

Renklere davet...

Mevsimin çiçekleri tek tek açıyor bu ay. İlginizi üzerlerinden eksik etmeyin. Onlarda güzelliklerini bahçenizden eksik etmezler. 

Pelargonium - Sardunya Nisandan kasıma kadar çiçeklenir. Güneş ya da yarı gölge sever. Rüzgar almamasına dikkat edin. Senede bir kez budanmalı ve boyu kısaltılmalıdır. Ağır toprak dışındaki toprakları sever. Ağustos eylül döneminde çelik alma yöntemi ile çoğaltılır. Mart ekim arasında ise tohumla üretilir.

Dahlia - Yıldız çiçeği Yumrulu bir bitkidir. Aşırı soğuklarda zarar görür. Geçirgen toprak sever. Toprak nemli kalacak şekilde az sulama yapın. Hazirandan kasım ayına kadar çiçeklidir. Farklı renklerde ve formlarda çiçekleri oldukça gösterilir.

Clematis - Klematis Yarı gölge alanlara dikilmelir. Çiçekleri güneş sever fakat doğrudan ışık almamalıdır. Soğuk iklim bitkisidir. Rüzgar almayan korunaklı yerlere dikin. Gübreli ve kumlu topraklarda sağlıklı gelişir. Kış döneminde yapraklarını döker. Bahar sonunda açan pembe, mavi,sarı ve mor çiçekleri bahçelerin vazgeçilmezidir.

Sedum - Sedum Sukulent yapılı bir yer örtücüdür. Görkemli çiçeklere ve sürüngen gövdeye sahiptir. Renkli çiçek demetleri vardır. Sıcak ve kural yerlerde kullanımı uygundur. Taş duvarlar, taş yolların arasında ya da saksıda yetiştirebilirsiniz. Dökülen yapraklardan yeni bitkiler ürer. Güneşe bayılır. Geçirgen kuru toprak ister.