YALNIZ BİR MEVSİM DEĞİL...

YALNIZ BİR MEVSİM DEĞİL...
Öyle bir bahçe yaratın ki kendinize, her bitkide dört mevsimin güzelliğini yaşayın. İlkbahardan kışa kadar uzanan herdem yeşil ve çiçekli bitkilerle kol kola bir gezintinin tadını çıkarın.

Bu yazımızda sizlere dört mevsim çekiciliğini kaybetmeyen bitkilerden bazılarını paylaşacağız.

Pittosporum tobira: Bahçede dört mevsim canlı bir görüntü yakalamak isteyenlerin kurtarıcısıdır. Her mevsim dikilebilen herdem yeşil bir bitkidir. Ülkemizin hemen her yerinde yetişen bu bitkinin en çekici yanlarından biri ilkbaharda açan mis kokulu çiçekleridir.

 

Photinia x fraseri: Herdem yeşil bir çalıdır. Bahçenize dört mevsim dikilebilirsiniz. Meyveli bir bitki olması sebebiyle Parlak yaprakları ve Nisan- Mayıs aylarında açan beyaz çiçekleri bahçenize güzellik katacaktır. 

 

Aucuba japonica:  Anavatanı Japonya olan bu bitkimiz defnegiller ailesinin bir üyesidir. Bu bitkiyi bahçe ve balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz gibi evinize de uyum sağlayacaktır. Aşırı soğuklara duyarlı bir bitkidir. Suyu sever ama susuzluğa da dayanıklıdır. 

 

Kerria japonica:  Yetiştirilmesi kolay ve dayanıklı bir çalı türüdür. Güneş ya da yarı gölge sever. İlkbaharda çiçek açan bu bitkinin sarı çiçekleri ponpona benzer. Bahçenize dört mevsim dikebilir ya da sonbaharda çelikle üretebilirsiniz. 

 

Calluna vulgaris: Herdem yeşil olan bu çalı, minik tüylü yapraklara sahiptir. Çan şeklindeki mor çiçekleri, yaz ortasından sonbahar dönemine kadar varlığını sürdürür. Bahçenize dört mevsim dikebileceğiniz bu bitki, soğuk hava koşullarına da dayanıklıdır.

 

Hepatica nobilis: İlkbahar döneminde açan açık pembe, mavi, mor tonlarındaki çiçekleri oldukça hoştur. Bu bitki kaya bahçeleri için dekoratif bir görüntü oluşturur. Derin ve nemli toprakta gelişim gösterirler. Bu bitkiyi bir defa ekmeniz yeterlidir. Çevresine yayılım gösterir.