KÜÇÜK METREKARE BAHÇELER..

KÜÇÜK METREKARE BAHÇELER..
Küçük bahçeniz var diye endişelenmeyin. Defne, alev çalısı, leylandi, mavi ladin çeşitli renk dokusu ile...

Bahar aylarında, çimlerin üzerinde renkli kır çiçeklerini seyrederken keyif çatmak gibisi yoktur. Uzayıp giden bahar sohbetlerini bahçede yaşamak ayrı bir mutluluk verecektir. Küçük bir bahçeye sahipseniz , 50 m2 bir bahçe için mesela, isteklerinizi sıralayın. Küçük bir süs havuzu bile yapabilirsiniz. Nilüferler renkli çiçekleriyle suyu renklendirecek, pembe sarı çiçekler yüzünüzü gülümsetecek.
 
Oturma alanınızı yerleştirmek için size ahşap deki öneriyoruz. Su oyunlarının yanında oldukça sıcak ve şık duracaktır. Bakımına dikkat etmeyi unutmayın. Oturma grubu için metal, kumaş kaplamalı mobilyalar ahşap döşeme üzerine çok yakışacaktır.Seramik saksıları da belirli noktalara yerleştirebilirsiniz. Bu saksılarda mevsimlik çiçekler ya da süs biberleri yetiştirebilirsiniz. Su havuzunun arka kısmına yerleştireceğiniz pittosporumlar dört mevsim evinize yeşil görüntü sağlayacaktır. Arka kısımlara doğru evin sınıra yaklaştıkça boylu ağaçları tercih edin. Duvar görüntüsü ile yan komşullarınız ile aranızda paravan görevi görür.
 
Defne, alev çalısı, leylandi, mavi ladin çeşitli renk dokusu ile bahçenize baharı getirecektir. Bahçenin kenar kısımlarına yerleştireceğiniz çiçekli bitkiler ile renk armonisi yakalayacaksınız. Mavi mor çiçekli sümbüller, menekşeler, orman gülleri ile farklı seçenekler uygulayabilirsiniz. Yaz dönemine doğru mevsimlik çiçekleri değiştirmeyi unutmayın ki bahçeniz dört mevsim çiçek açsın.
 
Ahşap deck oturma bölümü ile çim alanın uyumundan gözlerinizi alamayacaksınız.  Çim alanın yanındaki çalı grupları ve çiçekler bahçenizi daha büyük gösterecek. Bitkilerinizi dikerken boylarına göre sıralamalısınız. Diktiğiniz bitkiler yan komşular için gölge alanlar oluşturmamalı. Toprağı sürekli nemli kalacak şekilde sulamayı, 15 günde bir gübreleme işlemi yapmayı, çiçekli bitkiler için bitki besin maddesi takviye etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Bu şartlar sağlanıp doğru bakım yapıldığı taktirde dört mevsim yemyeşil bir bahçeye sahip olabilirsiniz.